Hoppa till sidans innehåll
Foto: Emeli Alm

UDS tipsar - Inspirationsdag för unga ryttare

16 JAN 2018 21:07
Den 11 februari samlas unga ryttare i ålder 13-20 år på Djursholms Ridklubb. Ta del av Patrik Kittel, Lina Dolk och Felicia Grimmenhags erfarenheter, lär dig mer om Hållbara Ryttare och hästens välfärd.
  • Skapad: 16 JAN 2018 21:07

Program för förmiddagen

9:00-09:20 Samling i ridhuset och introduktion Djursholms RK, Stockholms Läns ridsportförbund, Saab och Flyinge pratar kort om dagen och delar in ungdomarna i tre olika grupper.

9:30-11:30 – Tre workshops i grupp

1. Personlig utveckling med Lina Dolk och Felicia Grimmenhag U25 ryttarna Lina och Felicia delar med sig om sin syn på personlig utveckling. Lina vann nyligen Lövsta Future Challenge för unga ryttare under Sweden International Horse Show och har tagit NM-guld som både junior och U25-ryttare. Felicia råkade ut för en bilolycka för 5 år sedan och förlorade båda sina ben. I somras red hon EM i paradressyr på hemmaplan där hon slog personligt rekord i küren. Nu siktar hon mot OS i Tokyo 2020.

2. Hållbara Ryttare Deltagarna får ta del av projektet Hållbara Ryttare som scannat och förbättrat 65 av landets bästa dressyrryttare, bland annat Patrik Kittel. Under ledning får deltagarna testa ett antal övningar som främjar bålstabiliteten som är avgörande viktigt om man vill lyckas som ryttare

3. Hästens välfärd En workshop om hästens naturliga liv kring foder, utevistelse, kompisar och stallmiljö. Är det dyraste täcket som göra att hästen mår bra eller är det viktigare att öppna fönstret så att stallet ventileras? Vad är bra och hållbar mat för hästar? Gör den dyraste müslin hästen gladare?

11:45-12.15 Möt Patrik Kittel Alla unga ryttare samlas i ridhuset för att ta del Patrik Kittels resa från ponny till världselit. Deltagarna har chansen att ställa frågor direkt till Patrik, antingen via www.dressagetour.se eller direkt i mikrofonen.

12:15-12:30 Avrundning och fotografering Vi avslutar dagen med att knyta ihop säcken och fotograferar oss tillsammans med deltagarna och våra gäster. Anmäl dig på: www.ridsport.se/stockholm under rubriken Aktuella utbildningar eller direkt på länken http://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1047347

 

Unga Ryttare är en del av Saabs satsning för att lyfta svensk dressyr och utveckla framtidens talanger. Inspirationsdagen på Djursholms RK är ett samarbete mellan Saab, Riksanläggningarna, Stockholms Läns Ridsportförbund, Svenska Ridsportförbundet och Djursholms Ridklubb.

Skribent: Emeli Alm
Epost: This is a mailto link

Sponsorer

 

 

 

 

Postadress:
Uppsala DS - Ridsport
Irene Wall, Källbo 23
74374 Björklinge

Kontakt:
Tel: 0707828030
E-post: This is a mailto link